Menüleiste

4. März 2015

Отново в Гватемала- Ливингстън


26.-28. Януари 2015

Прекосяването на залива от Пунта Горда (Белиз) към Ливингстън (Гватемала) стана бързо, макар и "твърдо" като камък, заради вълните. Този път за разнообразие знаехме, че ще нощуваме в "Каса де ла Игуана", където приятелите на Рике и Фабиан им бяха запазили места. Избрахме туристическата спалня, в която въпреки че беше празна, ни предложиха, ако искаме да спестим пари, да спим двамата в едно легло. Че как да не се съгласим, хем да се гушкаме, хем да плащаме само 3€ на нощ. А и ни беше добре дошло, след малко по-скъпичкият Белиз.

Ливингстън няма кой знае какви плажове, затова решихме да си направим един поход до "Седемте стъпала"- терасовидни басейнчета пълни с планинска вода. Плажовете тук са черни, което въпреки всичко може да има своят чар. Това обаче, което ни шокира бяха тоновете пластмасови боклуци изхвърлени от морето. Невероятно. Преди това бяхме прочели, че един чужденец който се е заселил тук, търси доброволци, които срещу нощувка и храна да чистят плажа по 4 часа на ден. И естествено се питахме, какво толкова му има да се чисти на тоя плаж. Докато не го видяхме със собствените си очи. Тук има да чистиш не 4, ами 25 часа в денонощието. Добре дошли на планета Пластмаса. 

След около 2 часа, 3.000 джапанки, 10.000 пластмасови вилички и поне 50.000 капачки от пластмасови бутилки, най-после стигнахме до Седемте стъпала. Само дето нямаше много вода в тях, но въпреки това беше красиво. След една освежителна пауза се отправихме наобратно към Ливингстън, където междувременно бяха пристигнали Басти и Томас, с които се бяхме запознали в Пласенсия. С тях хапнахме на един щанд на улицата много вкусни и огромни кесадияс и пупусас. 

На следващият ден трябваше да се сбогуваме с Рике, Фабиан, Басти и Томас. Тяхното пътуване продължава в посока Хондурас, където ще се гмуркат на остров Утила. А ние ще продължим точно в обратна посока, по реката Рио Дулсе. Адиос Амигос!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin