Menüleiste

28. Oktober 2013

Бягство от Кута - Падангбай


14.-16. Октомври 2013

След 4 дни в Кута решихме, че вече е време за нещо по-спокойно, и тъй като миналата година вече бяхме посетили местата в Бали, които ни интересуват, решихме да се прехвърлим на остров Ломбок, който се намира източно от Бали. За тази цел трябваше да отидем до Падангбай, откъдето тръгват местните фериботи.нПадангбай е само на около час път от Кута, но до там няма директни автобуси. Бусът минава "за по-напряко" през Убуд (виж на картата и ще разбереш за какво става въпрос), което ще рече, че от един час път станаха три :/

Както и да е, след 3 часа друсане пристигнахме в Падангбай. Това е малко рибарско селище, оживено малко или много заради трансферите за Ломбок и трите малки островчета Гили, където непременно искахме да отидем. Но както разбрахме от пътеводителя и то имаше какво да предложи. Още на слизане от автобуса ни "чакаше" нашият нов хазяин и след кратък оглед се настанихме в Tirta Yoga Inn (B&B). 

Падангбай е разположен на красив залив, който обаче е пълен с лодки и кораби. Южно от него се намира White beach, с наистина бял пясък и доста високи вълни. На север е т.н. Синя лагуна, малко заливче с красив подводен свят, но малко се бяха поизхвърлили с името. Престоят обаче си заслужаваше, дори само заради вкусната храна при "Мартинис", заради която Нийлс даже не искаше да напусне това място.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin