Menüleiste

4. Mai 2014

Банкок- нашият любим милионен град


3.-9. Април 2014

След един месец Лаос нашата виза изтичаше и трябваше да поемем към Тайланд. Трансфера, включващ лодка, автобус до Паксе и интернационален автобус до Убон Ратчатани (Тайланд) резервирахме в нашата къща за гости. Пътуването мина този път без инциденти, дори и на границата. А от другата страна веднага се виждаше колко по-напред са тайландците- магистрали с по две платна и маркировка, супермаркет. След 4 седмици в Лаос тук ни се стори все едно сме в Европа. Въпреки това Лаос ще ни липсва, някакси ни харесва по-обикновеният начин на живот там.

Нашата цел беше Банкок, който се намира на около 800км, но тъй като не сме мазохисти да седим 20 часа в автобус и/или влак, решихме да спрем за нощувка в Убон Ратчатани. Пристигнахме късно вечерта, намерихме набързо евтин хотел и след кратка вечеря се паркирахме в хоризонтална позиция. На следващата сутрин хванахме влака още в 07:00ч, взехме екстра по-горната класа с климатик. И в началото направо си беше студено във вагона, но колкото повече слънцето се изкачваше на хоризонта, толкова повече се повишаваше температурата вътре, докато накрая климатика не издържа и се развали. За наша радост обаче заваля и поразхлади малко както навън така и във влака. Най-после, след почти 12 часа, пристигнахме в Банкок. Вече сме за четвърти път в този огромен град и знаехме къде ще отседнем- New Siam Guesthouse. Тук бяха и Люси и Себастиен, които пристигнаха ден преди нас. Ударихме си набързо по един душ и хайде на вечеря. Кварталът Банлампу е най-туристическият, особено около прословутата улица Као Сан (известна още от филма с Леонардо ди Каприо "Плажът"). Пълно е с улични ресторантчета, заведения и барове с музика на живо. Толкова е цветно, шумно и претъпкано, че няма как да не ти хареса :-).

На следващият ден- събота- време за пазарене в най-големият пазар, който сме виждали- Chatuchak Weekend Market. Тук можеш да намериш дрехи и обувки, както нови така и втора употреба, сувенири, картини, бижута и каквото ти хрумне. Какво си купихме ние през двата дни, които прекарахме тук? Замразен банан обвит в шоколад и бадеми. Ммммм, страхотна разхлада. За съжаление нищо друго, но само защото в раницата няма свободно място, а както изглежда скоро няма да се прибираме към Европа :-). 

Общо взето прекарахме дните в Банкок в ходене по магазините и пазарите, тъй като вече бяхме обиколили най-големите забележителности. Но на който му се отдаде възможност да дойде в Банкок да не пропусне да посети кралският палат, храмовете Ват По и Ват Арун и да си направи една разходка с лодка по реката Чао Прая. 

След 5 дни в джунглата на големият град, бяхме вече готови за спокойствието на острова. Автобусът ни за Ранонг тръгваше чак вечерта, затова оставихме багажа в хотела и за да не се потим постоянно решихме, че ни трябва климатик. А къде е най-охладено- в моловете. А най-вече в супер моловете- Сиам Сентър, Сиам Дискавъри и Сиам Парагон. Тук пазарят, хапват и пият кафе хората с по-дълбоки джобове. Дори пуканките тук бяха невероятно скъпи- от 4лв до 100лв(!) и въпреки това хората чакаха на опашка за тях. А ние само минавахме от единия, през втория, към третия...климатик :-). 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin