Menüleiste

7. Februar 2014

Инверлок- един незабравим уикенд с прекрасни хора


24.-27. Януари 2014

На този уикенд наш Миро имаше рожден ден, а на 26-ти Януари е Ден на Австралия, и тъй като се събраха три почивни дни, решихме да избягаме от големият град. Избрахме Инверлок, който се намира на около 150 км югоизточно от Мелбърн и е известен с Anderson Inlet- тесен морски залив, където при отлив се разкриват пясъчни островчета.
Мели резервира една ваканционна вила с 5 спални, 2 бани с тоалетни, 3(!?) хола и кухня с трапезария, голяма градина с барбекю и за радост на Нийлс баскетболни кошове. Пристигнахме към 19:00 часа вечерта, тъй като някой трябваше да работят, не всички са безработни като нас ;-). Катя и Анди бяха вече там, както и Питър и Ирене, с които се запознахме тук. Питър е австралиец и заедно с Ирене организират туристически експедиции из различни страни. Ако ви интересува посетете тяхната интернет страница No Roads Expeditions, заслужава си. След като се разпределихме, кой в коя стая да се настани, си приготвихме вечеря, а след няколко чаши вино и приятни разговори, всеки се оттегли в своите покои. 
На следващия ден се разходихме из градчето и по плажа, а вечерта играхме Scrable, и познайте кой спечели в съставянето на думи? Питър- единственият, който почти не говореше немски :-) 

За Денят на Австралия избрахме похода George Bass Coastal Walk, или по-скоро 7 км от него. Както винаги крайбрежната ивица беше впечатляваща, както и заливчетата през които минавахме. След около 2 часа пристигнахме в Kilcunda, където имаше Lobster Fest, на който можеше да си купиш 2-килограмов омар само за 170 AU$. 
Собствениците на вилата, които живееха в съседство, бяха приготвили игрище за крикет в двора си и така някой от нас изпробваха играта- националният спорт на Австралия, който задължително се играеше на този ден. В полунощ отпразнувахме рожденният ден на Миро както подобава с тортичка и свещички. 
Преди да поемем по обратния път към Мелбърн, си направихме едно плажче за разхлаждане. Така завърши един страхотен уикенд изпълнен с много смях и емоции.





















































Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin