Menüleiste

12. Februar 2014

Последен излет в Австралия- Пойнт Нипиън


1. Февруари 2014

Преди да свърши нашият престой в Австралия нашите приятели решиха да ни покажат още едно красиво място в щата Виктория. Този излет ни доведе до югозападната точка на Морнингтън Пенинсула- там, където двата върха Point Nepean и Point Lonsdale почти затварят залива Port Phillip. Тръгнахме с колата рано сутринта с надеждата да избегнем голямата жега по обяд. Беше все още облачно, когато пристигнахме на паркинга London Brige и от тук тръгнахме пеша.

Пътеката беше заградена от двете страни с бодлива тел, тъй като из местността все още се намираха бомбички останали от войните. За съжаление пътеката скоро излезе от резервата и от там трябваше да продължим по улицата, което не беше особено приключенско и привлекателно. От The Observatory Point най-после излязохме на плажа, където закусихме с вкусни кроасани. И всичко щеше да е прекрасно ако не бяха досадните мухи, които те караха да откачиш. Още по-зле бяха големите конски мухи, които хапеха (дори сега, една седмица след излета, все още ме сърби от тях). Продължихме да вървим по плажа, но мира от досадните гадинки нямаше, за това ползвахме клонки да ги разкараме. Мухите тук могат наистина да те изкарат извън нерви, но всички бяха на мнение, че тази година е екстремно заради топлата зима която са имали. 

Ето че най-накрая се разкри красивата гледка към Point Nepean и крепостта, която се намира върху него. През двете световни войни тя е служила както за отбрана, така и за карантина на корабите влизащи в залива. И за да не стане твърде банално от история, си направихме някоя и друга смешна снимка :-) Облаците изчезнаха нацяло само за около 20 мин. и веднага стана адски горещо, но за това пък можех да снимам красотата на крайбрежието и океана на фона на сияйното синьо небе. 

По пътя на обратно се влачехме като народна песен, все пак бяхме изминали към16 км и краката вече не държаха. Едва се добрахме до паркинга, но мисълта за разхлаждане в океана ни накара на бързо да облечем банските и да слезем на плажа. 
Завършихме този прекрасен ден с барбекю и блажено пушене на наргиле у дома. 



















































Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin