Menüleiste

19. September 2013

Куала Лумпур


4. Септември 2013

Най-после започва нашето голямо пътешествие. След 14 часов полет (с междинно приземяване в Коломбо, Шри Ланка) пристигнахме в столицата на Малайзия Куала Лумпур, или както местните я наричат КЛ. И тъй като сме за повече време на път, трябва да се държат разноските в минимума, така че си хванахме автобусчето до централната автогара. Но сега как да стигнем до хотела без да хващаме такси?
Хотелът вече се виждаше, но улиците в КЛ, които по скоро бяха магистрали, не са предназначени за пешеходци. Така че се качихме на безплатния автобус на един 5* хотел, който се намираше недалече от нашият. На слизане портиерите се втурнаха към нас да ни вземат багажа, а ние се направихме на учудени, че това не е нашият хотел :)

След 10 минутен марш най-накрая се добрахме до Best Western Dua Sentral. Нашата първа нощувка в този луксозен хотел беше безплатна благодарение на точките, които събрах работейки във веригата на Best Western.

А панорамата, която се откри пред нас, беше невероятна- националната джамия, небостъргачи и малко скрити зад тях двете кули на Петронас. Не е зле, а? ;)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

LinkWithin